Cuma, Ağustos 31, 2007

Ünlü Türk Düşünürü Özdemir İnce ve Sihler

Göstergebilim konusundaki inanılmaz yazılarını zevkle okuduğumuz ünlü Türk Düşünürü Özdemir İnce, "bilimsel" demokrasi dersleri vermeye devam ediyor. Bilindiği üzere Roland Barthes, U.Eco ya da Baudrillard gibi düşünürlerin çalışmaları, O'nun göstergebilim yazıları yanında "yaya" kalıyordu, her köşe yazısında demokrasinin de gerçek anlamı üzerindeki saptamalarını ibretle ve yeni şeyler öğrenme azmiyle okuyoruz. Sih erkeklerin başlarına taktıkları dini sembol olan türbanın göstergebilimsel anlamını inanılmaz bir parlak zekayla analiz etmiş, Sihlerin haince oyunlarını gözler önüne sermişti, Sn. İnce. Kamusal alanda hiç bir Sih türban takamaz. Takmak istiyorsa "göstergebilimsel olarak" devleti bölmeye çalışıyordur! Sn. düşünür ve biliminsanı Sn.İnce'den ülkemizde bazı kadınların kıyafetlerini de "göstergebilimsel" olarak yorumlamasını istiyoruz. Başörtüsü örneğin? Nedir bunun anlamı? Sihler dini inançlarının gereği olan türbanlarını kamusal alanda çıkarmalıdırlar. Yoksa türban takmayan vatandaşlarla aralarında devletin eşitlik ilkesini bozacak şekilde bir durum oluşur. Ayrıca Sih öğretmenler sokakta da türbanlarını takamazlar çünkü körpecik öğrencilerinin aklına bir gün onlar gibi türban takmak gelebilir.

Sn. bilimadamı ve düşünür hocamızdan fransızca deyimlerle zenginleştirilmiş yeni göstergebilim yazıları istiyoruz! Hatta göstergebilim dersi veren bir okulumuz varsa eğer bu yazıların ders programına alınmasını istiyoruz.

Hocamız, düşünür ve biliminsanı İnce 31 ağustos 2007 tarihli yazısında şöyle bir önermeler zinciri yazmışlar:

AKP ne yaptığını biliyor. Ben de AKP’nin ne yaptığını çok iyi biliyorum.

İslamcılar ne yaptıklarını biliyorlar. Cumhuriyetçiler de onların ne yaptığını çok iyi biliyorlar. Geriye AKP ile İslamcıların peşinden giden ve tamamı sözde demokrat İkinci Cumhuriyetçiler, butik solcuları, neoliberaller ve neoreaksiyonerler kalıyor.

Yakın zamanda kendilerini bekleyen akıbeti yazayım: Humeyni rejimini destekleyen İran komünistlerinin başına gelenler onların da başına gelecek. Şu ya da bu oranda. Aynı kader!

Bu cümlelerden anladığımız kadarıyla ünlü düşünür ve biliminsanı Sn.Özdemir İnce'ye göre toplumumuzu oluşturan katmanlar şöyle sıralanabilir:
1-İslamcılar.
2-Cumhuriyetçiler
3-İkinci cumhuriyetçiler
4-Butik solcuları
5-Neoliberaller
6-Neoreaksiyonerler

22 Temmuz seçimlerinde bu halk katmanlarının oy oranları da son haliyle öğrenilmişti. Saygıdeğer hocamıza bir öğrencisiymiş gibi sormak istiyorum: Halkımız, ya da halk adı verilen insanlarımız, madde 3,4,5 ya da 6 dan hangisinde hangi oranda dağılmıştır sizce? Yukarıdaki sıralamaya göre halkın yüzde yirmi küsuru 2 numaralı grupta, bu kesin. Yüzde 47,7'sinin 1 numaralı grupta olduğunu mu düşünmeliyiz? Ünlü düşünür ve göstergebilim uzmanı İnce halkımızı nasıl değerlendiriyor?

Selamlarımı gönderiyorum hojam.

Etiketler: , , , , ,

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home