Perşembe, Nisan 12, 2007

İki Güzide Örnek

Sayılarını çoğaltmak mümkün. İki güzide örnek ve kendilerine ait sözler:

Türkan Saylan: "Biz Türkler hep akın etmişiz; yakıp yıkmışız, başkalarının yaptıklarını yakıp yıkmışız. Şimdi kendi yaptıklarımızı yıkıyoruz. Nedir bu alışkanlık."
"Türkiye'nin bölünmesine, ırkçılığa yönelmesine, binlerce yıl öncesinin Arap ve İran âdetlerinin gelmesine karşıyız. Çocuklarımızın sıra üstünde namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz. İnancın insanların iç dünyasında saklı olmasını istiyoruz."
"Gençlik Orkestrası'nı yaratan ve yöneten arkadaşımızın ismi Muhammed. Düşünebiliyor musunuz buradaki ironiyi?"
Yıldırım Demirören:
"Bugünü herkes not alsın, sezon sonunda şampiyon biz olacağız"
18 Mart 2007, Pazar
(liderden 6 puan gerideyken)
Türkan hanım'ın sözleri yoruma pek ihtiyaç bırakmıyor zaten. Biz Türklerin tarihsel köklerinde baleyi bulabilirsiniz. Biz binlerce yıldır bale yapıyoruz. Ayrıca namazla bale aynı kategoride insan eylemleridir, biliyorsunuz. Türkiye'nin ırkçılığa yönelmesine karşıyız lafının hemen arkasından Arap ve İran adetlerine karşıyız ifadesi de cuk diye oturmuş. Zeka ve kültür pırıltılarıyla bezeli bu konuşması için tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz. Yıldırım bey de kulüp başkanı olarak asla speküle edilemeyecek beyanatlarına devam ediyor. Kulüp başkanlarının çılgın taraftar gruplarını ateşlemek temel vazifesi midir? Amigoları kulüp başkanı yapalım o zaman. Nedir bu saçma sapan gerginlik histerisi bu toplumun üstündeki? Herkes gergin, herkes her şeyi biliyor.

Etiketler: , , , ,

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home